Bygga appar och webbstjänster

En annan nisch för att bygga en framtid och inkomstkälla via nätet är att bygga appar och service på internet. Prisjakt är en sådan tjänst där skaparen rekommenderar butikers bästa priser och naturligtvis tjänar lite provision från butikerna för att ha förmedlat nya kunder. Airbnb är en annan framgångsrik sajt som tillverkats. Tillverkaren tjänar några procent på att förmedla uthyrda hus till reslystna kunder men har i övrigt ingenting med uthyrningen att göra. Andra typer av appar och tjänster kan vara bilrelaterade servicesajter med bilhistorik och forum för bilintresserade eller till och med Taxitjänster som Uber.

Har man en bra idé på en tjänst som kan användas på internet eller en användbar app så kan detta vara vad som leder till framgångar online. Det kan vara värt att räkna på om det kan vara smart att ta ett lån för att anlita ett IT-proffs för att skapa appen eller bygga webbsidan. Man kan även pröva att söka sponsorer via Crowdfunding som är ett slags nätbaserat sponsringssystem. Kickstarter bygger på samma tanke och Patreon är en annan webbaserad “tiggeritjänst” där man kan söka sponsorer. Patreon föredras av konstnärligt inriktade personer och influencers men är inte begränsade till den typen av nisch. Poängen är att detta med att ha en idé för en webbservice eller app kan leda till stora ekonomiska framgångar och en enkel idé kan bli årets Startup- succé som beskrivs i affärstidningar som Dagens Industri och Affärsvärlden.

Förakta inte en ringa början. Ha en positiv inställning till internets alla möjligheter. Undersök alternativen. Framtiden kommer att erbjuda mindre möjligheter till kroppsarbete, det är ett ofrånkomligt faktum. Ta tjuren vid hornen och häng med på tåget in i cyberspace som är framtidens förutsättning för en fungerande ekonomi. Räds inte även om det känns som att hela havet stormar. Allting löser sig om man vågar ta steget.

Add Comment